Εισαγωγικό Σημειώμα

Βασικό μέλημα από την ίδρυση της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού μέχρι και σήμερα είναι η επένδυση στο μέλλον. Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ προάγει πάνω από όλα τον αθλητισμό, το ήθος και φυσικά το «ευ αγωνίζεσθε».

H Ακαδημία ποδοσφαίρου της ΑΕΛ λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 4 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και την ΑΕΛ.

Βασική μας επιδίωξη είναι να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε όλους τους μικρούς μας φίλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να έρθουν κοντά στην οικογένεια της ΑΕΛ και να γαλουχηθούν με τις κατάλληλες αθλητικές και παιδαγωγικές αξίες.

Οι δραστηριότητες της Ακαδημίας μας δεν έχουν μόνο προπονητικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο όπως επίσης και έντονη φιλανθρωπική σημασία.

Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες της Ακαδημίας μας ποικίλουν και επεκτείνονται πέραν της καθημερινής προπονητικής διαδικασίας και των αγώνων. Σε άμεση συνεργασία με τη Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, διεξάγονται:

 • Ποδοσφαιρικά τουρνουά
 • Αθλητικά Camps
 • Κοινωνικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις
 • Εξειδικευμένα σεμινάρια προπονητικής για τους προπονητές
 • Επιστημονικές ημερίδες για τους προπονητές και τους γονείς με θέματα παιδοψυχολογίας και αθλητικής διατροφής
 • Εργομετρικές μετρήσεις για την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αθλητών
 • Ημερά Γνωριμίας – Ετήσια συνάντησης, με τη συμμετοχή αθλητών, προπονητών και γονέων

Σύστημα αξιολόγησης για την ένταξη των αθλητών στα αγωνιστικά τμήματα

Η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΑΕΛ εφαρμόζει ένα μεθοδικό σύστημα Ανίχνευσης & Αξιολόγησης νεαρών ποδοσφαιριστών σε άμεση συνεργασία με τους υπεύθυνους των Grassroots μας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται δοκιμές νεαρών ποδοσφαιριστών στις. Οι νεαροί αθλητές αξιολογούνται βάσει συγκεκριμένης μεθοδολογίας από τα αρμόδια στελέχη της Ακαδημίας.

Κατ’ αυτό τον τρόπο δίδεται η δυνατότητα σε εκείνους τους αθλητές των Grassroots μας που ξεχωρίζουν για το ταλέντο, το χαρακτήρα και το ήθος τους, να ενταχθούν στα Αγωνιστικά Τμήματα Υποδομής της Ακαδημίας μας!

Παροχές

Στους αθλητές των Σχολών μας παρέχονται:

 • Επισκέψεις στο Τσίρειο Στάδιο και παρακολούθηση των εντός έδρας αγώνων της Α’ ομάδας.
 • Ξεναγήσεις στο Προπονητικό Κέντρο.
 • Αγώνες με τα Αγωνιστικά Τμήματα Υποδομής της Ακαδημίας μας.
 • Συνάντηση και γνωριμία των αθλητών των Σχολών μας με ποδοσφαιριστές της Α’ ομάδας.
 • Επιστημονικές ημερίδες για τους γονείς με θέματα παιδοψυχολογίας και αθλητικής διατροφής.
 • Δυνατότητα αγοράς πλήρους σετ αγωνιστικού ρουχισμού σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή που παρέχεται αποκλειστικά στους αθλητές μας από τον επίσημο προμηθευτή της ομάδας μας.

Τα τμήματα Grassroots της Ακαδημίας ξεκινούν από την ηλικία των 4 ετών μέχρι και τα 13. Από την ηλικία των 6 χρονών αγωνίζονται στο Παγκύπριο πρωτάθλημα Grassroots

Τα Αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας μας είναι:

Κ-14, Κ-15, Κ-16, Κ-17, Κ-19

Όλα τα τμήματα μέχρι και το Κ-17 αγωνίζονται στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων, ενώ η ομάδα των Κ-19 αγωνίζεται στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων.

Διακρίσεις – Επιτεύγματα

Τα τελευταία τρία χρόνια η Ακαδημία μας κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα στις επίσημες διοργανώσεις ενώ το 2018 η ομάδα μας των Κ-19 με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος συμμετείχε στα προκριματική του UEFA YOUTH LEAGUE

Ένας αριθμός ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας βρίσκονται στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, αρκετοί ποδοσφαιριστές μας στελεχώνουν κάθε χρόνο τις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εξασφαλίσει μεταγραφές σε μεγάλες ομάδες εξωτερικού.

Πληροφορίες – Εγγραφές

Τηλ. Επικοινωνίας: 99253555

Ανακοίνωση

H AEL F.C Academy ενημερώνει ότι άρχισαν οι…

Ανακοίνωση

Η ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ενημερώνει τον κόσμο της ομάδας…

Eργομετρικά τεστ

Με τη διενέργεια εργομετρικών τεστ συνεχίστηκε η προετοιμασία…

AEL ACADEMY FUN DAY

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου της ομάδας μας διοργανώνει στις…