Οδηγίες αστυνομίας για τον τελικό

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προς τους φιλάθλους για τον αγώνα ΑΕΛ – Ομόνοια στον τελικό του κυπέλλου που θα γίνει (24/5) στο ΓΣΠ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Η Αστυνομία Κύπρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κοινό, καλεί όλο τον φίλαθλο κόσμο που θα παρευρεθεί την Τετάρτη 24.05.2023 και ώρα 19:00, στο στάδιο Γ.Σ.Π. όπου θα διεξαχθεί ο Τελικός Κυπέλλου Κύπρου μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ Λεμεσού – ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας, να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς την ίδια του την ομάδα. Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, να προσέλθουν στο στάδιο Γ.Σ.Π. έγκαιρα, για αποφυγή τυχόν δικής τους ταλαιπωρίας. Στο στάδιο αναμένεται η παρουσία περίπου 19,000 θεατών.

Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν για τους οπαδούς των δύο ομάδων, η ώρα 4.30 το απόγευμα».

ΑΕΛ Λεμεσού:

Οι φίλαθλοι της ΑΕΛ, θα καταλάβουν τo κάτω διάζωμα της δυτικής κερκίδας και την νότια κερκίδα του σταδίου. Ως εκ τούτου προτρέπονται να κατευθυνθούν στο στάδιο ερχόμενοι από τον κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου πάρα το Γ.Σ.Π. και δια μέσου της Λεωφ. Ανεξαρτησίας να χρησιμοποιήσουν τον νοτιοδυτικό χώρο στάθμευσης του σταδίου. Οι οπαδοί της ΑΕΛ να εισέλθουν εντός της δυτικής κερκίδας από τις εισόδους Δ2, Δ3, Δ4, Δ5 και εντός της νότιας από τις εισόδους Ν1, Ν2, Ν3, Ν4. Οι προσκλήσεις για το άνω διάζωμα της δυτικής κερκίδας να εισέλθουν από την είσοδο Δ1.

ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας:

Οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα καταλάβουν την ανατολική και βόρεια κερκίδα του σταδίου. Ως εκ τούτου προτρέπονται να κατευθυνθούν στο στάδιο ερχόμενοι από τα φώτα τροχαίας της πρώην υπεραγοράς ΟΡΦΑΝΙΔΗ και να χρησιμοποιήσουν τον βορειοδυτικό χώρο στάθμευσης. Οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να εισέλθουν εντός της ανατολικής κερκίδας από τις εισόδους Α1, Α2, Α3, Α4 και εντός της βόρειας από τις εισόδους Β1, Β2, Β3, Β4. Οι προσκλήσεις για το άνω διάζωμα της δυτικής κερκίδας να εισέλθουν από την είσοδο Δ6.

Αποκοπή Δρόμου:

Για λόγους ασφάλειας ο δρόμος που ενώνει την οδό Γ. Κρανιδιώτη με την Λεωφ. Ανεξαρτησίας, παρά το τρίτο βοηθητικό γήπεδο του σταδίου Γ.Σ.Π., θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση και θα επιτηρείται από την Αστυνομία. Τονίζεται ότι το γήπεδο της σφαιροβολίας, παρά το τρίτο βοηθητικό γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί για ρίψη πυροτεχνημάτων μετά το τέλος του αγώνα και ως εκ τούτου παρακαλείται το κοινό, να μην σταθμεύσει τα οχήματα του στον συγκεκριμένο χώρο.

Τονίζεται σε όλους ότι:

Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.
Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα.
Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού.
Απαγορεύεται η είσοδος φιλάθλων εντός του σταδίου, έχοντας στην κατοχή τους σακίδια ώμου, κουκούλες προσώπου και προστατευτικά κράνη των μοτοσικλετών τους.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση απαγορεύεται η είσοδος των οπαδών εντός του αγωνιστικού χώρου, ακόμα και κατά την διάρκεια της τελετής ανακήρυξης της Κυπελλούχου Ομάδας.
Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του σταδίου ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης πιθανόν να συλληφθεί και να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου.
Όσον αφορά τη στάθμευση των οχημάτων πάνω στον νέο κυκλικό κόμβο Λατσιών (Γ.Σ.Π.) και στα ερείσματα των δρόμων στην γύρω περιοχή του σταδίου, απαγορεύεται και οι παραβάτες θα καταγγέλλονται εξωδίκως.
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία, μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό 112.

Επισημαίνεται ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στους αθλητικούς χώρους, για την ασφάλεια και προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται στη γύρω περιοχή του σταδίου Γ.Σ.Π., για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή τους από το στάδιο».