Κοινή ανακοίνωση ΑΕΛ και Απόλλωνα

Φίλες και φίλοι της ΑΕΛ και του Απόλλωνα,

Τα τελευταία γεγονότα βίας τα οποία διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής (26/09) αλλά και άλλα τα οποία έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν, ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ και ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ τόσο την ΑΕΛ όσο και τον Απόλλωνα.

Γεγονότα τα οποία ουδεμιά σχέση έχουν με το επίπεδο σχέσεων των δυο ομάδων, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών τους.

Η ιστορική και όμορφη πόλη της Λεμεσού ανήκει σε όλους μας, κι ο κάθε ένας από εμάς έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κυκλοφορεί ασφαλής, με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας σε όλους τους δρόμους της.

Αλίμονο εάν επιβληθούν και επικρατήσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές στην πόλη μας.

ΑΕΛ και Απόλλωνας θα λάβουν άμεσα δράση και με σειρά ενεργειών και αποφάσεων που θα ληφθούν θα προσπαθήσουν να εκτονώσουν την κατάσταση και ταυτόχρονα να περιορίσουν στο ελάχιστο αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Θα πρέπει να αντιληφθεί όλος ο κόσμος ότι αντίπαλοι είμαστε μόνο στο γήπεδο και στα ενενήντα λεπτά που διαρκεί ο κάθε μεταξύ μας αγώνας.

Η αγωνιστική περίοδος που διανύουμε είναι ιστορική, καθώς τους επομένους μήνες θα γυρίσουμε σελίδα μετακομίζοντας MAZI στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της Λεμεσού.

Μια ιστορική στιγμή για την οποία δουλέψαν ακατάπαυστα τα διοικητικά συμβούλια των δυο εταιρειών, τα σωματεία και το υπαλληλικό προσωπικό των δυο ομάδων.

Η συνεργασία ανάμεσα στην ΑΕΛ και στον Απόλλωνα ήταν κάτι περισσότερο από αγαστή, γι’ αυτό και όλα τα εμπόδια τα οποία παρουσιάστηκαν κατά περιόδους ξεπεράστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι σχέσεις όλων όσων απαρτίζουν τις δυο ομάδες είναι στο καλύτερο φιλικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Δύο μεγάλες και ιστορικές ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν με τη δράση τους στα κοινωνικά δρώμενα της αγαπημένης μας πόλης.

Θα πρέπει να γνωρίζει το φίλαθλο κοινό της Λεμεσού και όχι μόνο, ότι αυτά τα οποία μας χωρίζουν είναι τα χρώματα του κάθε σωματείου.

Αντίθετα μας ενώνει η Λεμεσός μας, οι οικογένειες και οι αδελφικές φιλίες.

Θερμή παράκληση των δυο ομάδων είναι να πρυτανεύσει άμεσα πνεύμα αλληλοσεβασμού μεταξύ των φιλάθλων μας.

Η ανθρώπινη ζωή τέθηκε πλέον σε κίνδυνο και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να της κόψει το νήμα.

Χιλιάδες οικογένειες έχουν στα σπίτια τους τα κασκόλ και των δυο ομάδων κι ως εκ τούτου θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε σεβασμό προς τα οπαδικά πιστεύω του κάθε αδελφού, συγγενή και συμπολίτη μας.

Ευχόμαστε ότι τα γεγονότα της Κυριακής (26/09) θα είναι και τα τελευταία στην πόλη.

ΑΕΛ και Απόλλωνας καλούν όλους τους φίλαθλους τους οποίους διέπει ο σεβασμός προς την πόλη μας και τους συμπολίτες μας, όπως συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο, έτσι ώστε να επικρατήσει η λογική, ζώντας και απολαμβάνοντας με ασφάλεια στην αγαπημένη μας Λεμεσό.

Ανδρέας Σοφοκλέους – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΛ

Νίκος Κίρζης – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ