Μήνυμα Προέδρου Ανδρέα Σοφοκλέους για τα γενέθλια!

Όταν στις 4 Οκτωβρίου το 1930 αρκετοί νεαροί μαζεύτηκαν στο πολύ γνωστό για την εποχή εκείνη ζαχαροπλαστείο «Σαιντ Tζώρτζ» στην οδό Aγίου Aνδρέου και ίδρυσαν την Αθλητική Ένωση Λεμεσού, ίσως ούτε οι ίδιοι να μην υπολόγιζαν το μέγεθος της μετέπειτα προσφοράς τους στην Κυπριακή κοινωνία, στον Κυπριακό αθλητισμό και στην Λεμεσό μας.

Τα λόγια του αείμνηστου Νίκου Σολομωνίδη κυματίζουν από τότε στις καρδιές μας για να υπηρετούμε σωστά και πίστα την ιδέα.

«Είμεθα μια Αθλητική Ένωσις. Ας παραμείνωμεν μια πραγματική ένωσις, ένωσις ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και πιστεύουν εις τας αρχάς του. Ενωμένοι και ομονοούντες ας αναλάβωμεν το βαρύ έργον που ευρίσκεται ενώπιον μας, βέβαιοι ότι δια της ενότητας, θα εκπληρώσωμεν τας ευθύνας μας έναντι του αθλητικού κόσμου της πόλεως μας και της Κύπρου ολοκλήρου» (Νίκος Σολομωνίδης 1968).

Αποτελεί γεγονός πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Αθλητική Ένωση Λεμεσού είναι μακράν το μεγαλύτερο Αθλητικό Σωματείο στην Κύπρο, αφού διέθετε και διαθέτει υπό την σκεπή της τα περισσότερα αθλήματα και χιλιάδες αθλητές στο πέρασμα των τελευταίων 90 χρόνων ύπαρξης και ζωής της.

Το μεγάλο ταξίδι της ΑΕΛ σε αυτά τα 90 χρόνια από την ίδρυση της περιλαμβάνει σελίδες από σκληρούς, αλλά παράλληλα όμορφους αγώνες εντός και εκτός γηπέδων με δάκρυα λύπης και χαράς για τα οποία είμαστε όλοι περήφανοι.

Να είστε σίγουροι ότι όλοι όσοι αντιπροσωπεύουμε την ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο, στην καλαθόσφαιρα, στην πετόσφαιρα, στο Φούτσαλ, στο bowling και γενικά σε όλα τα αθλήματα και όλα τα επίπεδα, δεν θα σταματήσουμε ποτε να παλεύουμε για τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία γαλουχήθηκαμε μεγαλώνοντας.

Πρέπει να είμαστε πάντα όλοι ενωμένοι, διότι χωρίς ενότητα και στήριξη από όλους δεν μπορεί να υπάρχει ΑΕΛ. Δεν ήμασταν ποτέ ΑΕΛ για τις κατακτήσεις τίτλων, αλλά για την ιδέα και θα πρέπει να παλέψουμε όλοι μας με μπροστάρη τον κόσμο της ομάδας μας για την συνέχιση της μεγάλης πορείας της ιδέας της ΑΕΛ στο πέρασμα των χρόνων.

Χρόνια πολλά στην αθλητομάνα της Κύπρου ΑΕΛ!

Ζήτω η ΑΕΛ!

Ανδρέας Σοφοκλέους
Πρόεδρος ΑΕΛ Ποδόσφαιρο