Ολοκλήρωση του Συνεδρίου sport4all

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο που διοργανώθηκε από την ΑΕΛ στα πλαίσια του έργου «SPORT 4 ALL», του Erasmus+ (Δράση Αθλητισμός Συμπράξεις Συνεργασίας) το οποίο διήρκησε τρεις ημέρες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018. Στο έργο συμμετέχουν 5 οργανισμοί από όλη την Ευρώπη: Kaszubskie Towarzystwo Sportowo – Kulturalne, από την Πολωνία, University of Belgrade, από την Σερβία, Nilufer Belediye Baskanligi, από την Τουρκία, Asociatia Clubul Sportiv Experientamultisport, από τη Ρουμανία και η ΑΕΛ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πέρα από τις συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν στο Saint George Hall, οπού συζητήθηκε εκτενώς η υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος από τους συμμετέχοντες οργανισμούς, μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρου του Κουρίου, προωθώντας έτσι την πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας.

Παράλληλα, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις του Τσιρείου Σταδίου, όπου μας έγινε ξενάγηση από τον κ. Τσιγαρίδη και του Προπονητικού Κέντρου της ΑΕΛ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προπόνηση των ποδοσφαιριστών μας και να πάρουν συμβουλές από το προπονητικό επιτελείο όπως επίσης και οι συμμετέχοντες του Erasmus+ συνάντησαν ομοεθνείς τους.

Επιπλέον, παραθέσαμε επίσημα γεύματα σε όλους τους συμμετέχοντες, γεγονός που ωφέλησε την μεταξύ μας σχέση, την περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων για ενδεχόμενη συνεργασία σε μελλοντικά προγράμματα.

Το έργο «SPORT 4 ALL» επικεντρώνεται σε προβλήματα που αφορούν την κοινωνική ενσωμάτωση μέσω του αθλητισμού και γενικότερός του στόχος είναι η προώθηση του αθλητισμού στους νέους και η δράση του κατά του κοινωνικού αποκλεισμού στον χώρο του αθλητισμού. Το έργο στόχο έχει τη δημιουργία ενός καινοτόμου προγράμματος για νέους ηλικίας 13-25, με σκοπό την προώθηση της αθλητικής δραστηριότητας και της κοινωνικής συνοχής στις τοπικές κοινότητες, προωθώντας την κοινωνική ενσωμάτωση μέσω του αθλητισμού, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή, όχι μόνο από τους 5 συμμετέχοντες οργανισμούς αυτού του έργου, αλλά και από διάφορους άλλους οργανισμούς και ινστιτούτα σε όλη την Ευρώπη και παραπέρα.
Μέσω του έργου αυτό, σκοπό έχουμε να καταρρίψουμε όρια και φραγμούς που υπάρχουν στον αθλητισμό, αναπτύσσοντας δεξιότητες ομαδικότητας στους νέους, ενθαρρύνοντας τις αθλητικές δραστηριότητες σε τοπικό επίπεδο και καθιερώνοντας τον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων και των οργανισμών.

Η δράση αυτή έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της διαρκούς προσπάθειας της ΑΕΛ να καταρρίψει κάθε μορφή αποκλεισμού και να ενθαρρύνει τους νέους οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας να εμπλακούν με τον αθλητισμό και να αποκτήσουν ενεργή κοινωνική δράση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη στήριξη και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στους:
Saint George Hall, AEL Official Shop, Illy-Cafepro, Pizza Ammou,   Tsiakkas Copy Center και Plano Print Ltd.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ