Η ΑΕΛ διοργανώνει το “Sport 4 all” του Erasmus+

H ΑΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια ΛΤΔ στα πλαίσια του έργου «SPORT 4 ALL», του Erasmus+ (Δράση Αθλητισμός Συμπράξεις Συνεργασίας) διοργανώνει την τρίτη και τελευταία συνάντηση στην Κύπρο. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Saint George» και θα διαρκέσει τρεις μέρες (Τρίτη 16/10-Πέμπτη 18/10).

Η ΑΕΛ είναι ένας εκ των 5 συμμετεχόντων οργανισμών στο έργο, μαζί με την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Σερβία, ενώ στη συνάντηση αυτή λαμβάνουν μέρος τέσσερις συμμετέχοντες από κάθε χώρα και έξι από την Πολωνία.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου προγράμματος στον αθλητισμό για την νεολαία και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού στον τομέα του αθλητισμού, την προαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας και την παροχή βοήθειας σε θέματα κοινωνικής ένταξης στην τοπική κοινότητα. Η συνάντηση στην Κύπρο στοχεύει στο κλείσιμο του έργου, τη σύνοψη των αποτελεσμάτων και τη συζήτηση γύρω από την πρακτική εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος στον αθλητισμό.

Για το λόγο αυτό, η ΑΕΛ -όπως και οι 4 άλλοι φορείς- είχαν διεξάγει έρευνα ανάμεσα σε 150 νέους ηλικίας 15-25 ετών, για τις ευκαιρίες πρόσβασής τους στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου, τα στοιχεία της οποίας έτυχαν ανάλυσης και συζήτησης στη δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στο Luzino της Πολωνίας για τον εντοπισμό καλών πρακτικών από κάθε χώρα.

Το έργο «SPORT 4 ALL» επικεντρώνεται σε προβλήματα που αφορούν την κοινωνική ενσωμάτωση μέσω του αθλητισμού και γενικότερός του στόχος είναι η προώθηση του αθλητισμού στους νέους και η δράση του κατά του κοινωνικού αποκλεισμού στον χώρο του αθλητισμού.

Η δράση αυτή έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της διαρκούς προσπάθειας της ΑΕΛ να καταρρίψει κάθε μορφή αποκλεισμού και να ενθαρρύνει τους νέους οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας να εμπλακούν με τον αθλητισμό και να αποκτήσουν ενεργή κοινωνική δράση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ