Η ΑΕΛ στο «SPORT 4 ALL» του Erasmus+

ΑΕΛ στα πλαίσια του έργου «SPORT 4 ALL», του Erasmus+ (Δράση Αθλητισμός Συμπράξεις Συνεργασίας) συμμετείχε στη δεύτερη συνάντηση στο Luzino της Πολωνίας. Η ΑΕΛ είναι ένας εκ των 5 συμμετεχόντων οργανισμών στο έργο, μαζί με την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τη Σερβία, ενώ στη συνάντηση αυτή λαμβάνουν μέρος έξι συμμετέχοντες από κάθε χώρα.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου προγράμματος στον αθλητισμό για την νεολαία και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού στον τομέα του αθλητισμού, την προαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας και την παροχή βοήθειας σε θέματα κοινωνικής ένταξης στην τοπική κοινότητα.

Για το λόγο αυτό, η ΑΕΛ -όπως και οι άλλοι 4 φορείς- είχαν διεξάγει έρευνα ανάμεσα σε 150 νέους ηλικίας 15-25 ετών, τα στοιχεία της οποίας θα χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό των καλών πρακτικών.

Το έργο «SPORT 4 ALL» επικεντρώνεται σε προβλήματα που αφορούν την κοινωνική ενσωμάτωση μέσω του αθλητισμού και γενικότερός του στόχος είναι η προώθηση του αθλητισμού στους νέους και η δράση του κατά του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν παρουσιάσεις από όλους τους συμμετέχοντες σχετικά τις καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου και τέθηκαν οι πρώτες βάσεις για την δομή του προγράμματος που θα εφαρμοστεί.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Luzino έγινε επίσκεψη στο «GOSRiT Luzino club» όπου ο πρόεδρος του club κύριος Piotr Klecha ξενάγησε την αντιπροσωπία της ΑΕΛ στις εγκαταστάσεις αλλά και οι προπονητές Χρίστος Παντελή και Χαράλαμπος Πιττάκας είχαν την ευκαιρία να προπονήσουν τους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας U17.

Επίσης πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα συνάντηση στα γραφεία της Πολωνικής Ομοσπονδίας της Επαρχίας Pomeranian με τον Πρόεδρο της κύριο Radoslaw Michalski (παλαίμαχο Διεθνή ποδοσφαιριστή και πρώην ποδοσφαιριστή Κυπριακών ομάδων) με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια ΛΤΔ κύριο Γιαννέλη Δημήτριο και τον προπονητή των Ακαδημιών μας Χαράλαμπο Πιττάκα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο γήπεδο «Energa» του Gdansk έδρα της Lechia Gdansk καθώς και ξενάγηση στο Μουσείο της από ανθρώπους της ομάδας.

Η δράση αυτή έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της διαρκούς προσπάθειας της ΑΕΛ να καταρρίψει κάθε μορφή αποκλεισμού και να ενθαρρύνει τους νέους οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας να εμπλακούν με τον αθλητισμό και να αποκτήσουν ενεργή κοινωνική δράση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ