Απολογισμός και επέκταση συνεργασίας ΑΕΛ – “Ίδρυμα ΚΕΠΑΚΥ”

Δημοσιογραφική διάσκεψη παραχώρησαν σήμερα Παρασκευή 26/5/17 από κοινού η ΑΕΛ και το “Ίδρυμα ΚΕΠΑΚΥ Ανδρέας Σοφοκλέους” σχετικά με τον απολογισμό και την επέκταση της συνεργασίας των δυο οργανισμών και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πέραν του Υπεύθυνου Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Θεόδωρου Αντωνίου κύριοι ομιλητές ήταν η κα. Ασουσένα Σοφοκλέους πρόεδρος του Ιδρύματος “ΚΕΠΑΚΥ”, καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΛ Δημήτρης Γιαννέλης.

Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά τις ομιλίες:

Ασουσένα Σοφοκλέους:

Η Συνεργασία ΑΕΛ – Κεπάκυ ήταν μια πρόταση του Ανδρέα Σοφοκλέους, πρόεδρου της ΑΕΛ και εμπνευστή του Ιδρύματος Κεπάκυ, που αποσκοπούσε στην ένωση των δύο οργανισμών για προσφορά στον συνάνθρωπο. Παρόμοιες πρωτοβουλίες είχαν άλλωστε οργανωθεί και στο παρελθόν, όπως το Basketball Camp για παιδιά, με σκοπό την εκμάθηση του αθλήματος και την ευαισθητοποίηση τους για κοινωνικά θέματα (εξαρτησιογόνες ουσίες, για οδική ασφάλεια και τη βία στα γήπεδα) του 2010, την Εκστρατεία συλλογής τροφίμων για οικογένειες που πλήγηκαν από την οικονομική κρίση του 2012.

Στις 10 Απριλίου το Ίδρυμα Κεπάκυ, οι Ακαδημίες της ΑΕΛ και το Καραϊσκάκιο Ίδρυμα διοργάνωσαν δειγματοληψία με μεγάλη συμμετοχή, για εξεύρεση συμβατού δότη για νεαρό μέλος των Ακαδημιών (15 ετών).

Ξεκινώντας τη χρονιά με την τοποθέτηση του λογότυπου του Κεπάκυ στις φανέλες της ομάδας, οι δύο οργανισμοί ένωσαν τα χέρια στην προσπάθεια προώθησης κοινωνικών μηνυμάτων σχετικά με το ποδόσφαιρο, όπως την υγιή απασχόληση με τον αθλητισμό, την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας, την αποφυγή της βίας στα γήπεδα, του χουλιγκανισμού και των εξαρτήσεων, καθώς επίσης και στην προβολή και ενίσχυση της ιδέας του εθελοντισμού στο κοινό.

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού «Don’t be a bully, be a friend, bullying is for losers», όπου ειδικό προσωπικό του Ιδρύματος μαζί με αντιπροσωπεία της ΑΕΛ επισκέφτηκε συνολικά 6 σχολεία, μεταφέροντας στους μαθητές μηνύματα εναντίον της περιθωριοποίησης και παρέχοντας κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση του φαινομένου του bullying. Η συμβολή των ποδοσφαιριστών της ομάδας, που αποτελούν υγιή πρότυπα για τη νεολαία, προσέλκυσε την προσοχή των μαθητών και ήταν καθοριστική στην ανάπτυξη διαλόγου, εμβαθύνοντας το αντίκτυπο των παρεμβάσεων. Τα σχολεία που φιλοξένησαν την εκδήλωση ήταν το λύκειο Αγ. Ιωάννη, λύκειο Αγ. Αντωνίου, Α’ Τεχνική Σχολή, St. Marys School, και το Γυμνάσιο Αγρού.
Άλλες συνεργασίες αφορούσαν:

H εταιρεία Stoiximan.gr, μέσω του ιδρύματος μας, προσέφερε δέκα ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε παιδιά με οικονομικές και/ή κοινωνικές δυσκολίες, μέλη των Ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΑΕΛ.

Στις 10 Απριλίου το Ίδρυμα Κεπάκυ, οι Ακαδημίες της ΑΕΛ και το Καραϊσκάκιο Ίδρυμα διοργάνωσαν δειγματοληψία με μεγάλη συμμετοχή, για εξεύρεση συμβατού δότη για νεαρό μέλος των Ακαδημιών (15 ετών).

Επίσης, οι δύο οργανισμοί συνεργάστηκαν στα πλαίσια της καμπάνιας του Κεπάκυ για ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Σε δεντροφύτευση που διοργανώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, παιδιά και προπονητές των Ακαδημιών της ΑΕΛ, μαζί με το προσωπικό του Ομίλου Εταιρειών Proteas Management, φύτεψαν περίπου 70 δεντράκια, προσφορά από το Τμήμα Δασών, στο χωριό Πελένδρι. Το μήνυμα της ημέρας ήταν ότι νοιαζόμαστε για το περιβάλλον μας και ότι με εθελοντικές πρωτοβουλίες σαν αυτές μπορούμε να αλλάξουμε τις συνειδήσεις των συνανθρώπων μας.

Διαμέσου της συνεργασίας, το Ίδρυμα μπόρεσε ταυτόχρονα να ελκύσει πόρους που θα μπορέσει να αξιοποιήσει στα υπόλοιπα προγράμματα του, παρέχοντας σημαντική βοήθεια σε συνανθρώπους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα: το Σωματείο της ΑΕΛ αποφάσισε να προσφέρει στο Κεπάκυ το χρηματικό έπαθλο Ήθους, Τέχνης και Αρετής Carlsberg, που κέρδισε ο ποδοσφαιριστής Πίτι.

Με το τέλος του φετινού πρωταθλήματος, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε περήφανοι για αυτή τη συνεργασία η οποία έχει βοηθήσει να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα στις δράσεις μας, πετυχαίνοντας πιο αποτελεσματικά τους στόχους μας και αγγίζοντας ευρύτερο φάσμα ευάλωτων ομάδων. Θα είναι χαρά για το Ίδρυμα μας να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία για το κοινό καλό.

Δημήτρης Γιαννέλης:

H AΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ επ’ ευκαιρία της λήξης της αγωνιστικής περιόδου αισθάνεται την τιμή και την χαρά να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά το ΚΕΠΑΚΥ και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Ιδρύματος κυρία ΑΣΟΥΣΕΝΑ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ και τους ανθρώπους του Ιδρύματος για την αγαστή συνεργασία που είχαμε την προηγούμενη χρονιά.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω την υποχρέωση της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ να βοηθά με κάθε τρόπο τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, και να στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται με σκοπό την ανακούφιση τους, δείχνοντας έτσι το άλλο πρόσωπου Αθλητισμού, του Πολιτισμού και κατ’ επέκταση και του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Οι δράσεις της ΑΕΛ στο συγκεκριμένο κομμάτι αυτό της κοινωνικής ευθύνης και αρωγής απέναντι στον συνάνθρωπο μας ενισχύθηκε σημαντικά με την συγκεκριμένη συνεργασία με το Ίδρυμα ΚΕΠΑΚΥ .

Είμαστε πραγματικά ευτυχείς διότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης την χορηγό εταιρεία μας Stoiximan.gr καθώς και τους ανθρώπους της για την βοήθεια τους και την στήριξη τους προς τους συνανθρώπους μας μέσω της ΑΕΛ και του ιδρύματος ΚΕΠΑΚΥ.

Επίσης τον ποδοσφαιριστή ΠΙΤΙ που επέλεξε να προσφέρει το οικονομικό έπαθλο που κέρδισε από την εταιρεία ΦΩΤΙΑΔΗΣ ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Πρωταθλήματος CYTA για τον μήνα Ιανουάριο του 2017.

Υποσχόμαστε ότι η κοινωνική συνεργασία της ΑΕΛ και του ιδρύματος ΚΕΠΑΚΥ θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και την νέα περίοδο με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και με απώτερο σκοπό την ανάδειξη, την αποτροπή ,την άμβλυνση αλλά και την εξάλειψη όσο περισσότερων προβλημάτων ταλανίζουν την κοινωνία μας. Σας ευχαριστούμε και πάλι.

Στο τέλος η πρόεδρος του Ιδρύματος κα. Ασουσένα Σοφοκλέους παρέδωσε στους ανθρώπους της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού αναμνηστικά κάδρα με φωτογραφίες από τις κατά καιρούς φιλανθρωπικές ενέργειες του Ιδρύματος με την ΑΕΛ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ