Η δημοσιογραφική της ΑΕΛ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δημοσιογραφική διάσκεψη της ΑΕΛ με παρόντες τον Υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Θεόδωρο Αντωνίου, τον προπονητή της ομάδας Πάμπο Χριστοδούλου και τους ποδοσφαιριστές, Αρρουαμπαρρένα, Ρόμο και Μπουένο.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Θεόδωρος Αντωνίου, που μίλησε για την ολοκλήρωση των μεταγραφών, τα εισιτήρια διαρκείας και την κάρτα του προγράμματος “Η ΑΕΛ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ”.

“Σας καλωσορίζω στην σημερινή μας δημοσιογραφική διάσκεψη. Ήταν ένα πολύ μακρύ καλοκαίρι. Στήθηκε ένα καλό ρόστερ το οποίο μέσω της πολύ σκληρής δουλειάς που γίνεται θεωρούμαι ότι είναι ικανό για να επιτύχει τους στόχους μας. Στόχος που τέθηκε από τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους και τον προπονητή της ομάδας μας και δεν είναι τίποτα άλλο από την επιστροφή της ΑΕΛ στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Η Διοίκηση και ο Πρόεδρος Ανδρέας Σοφοκλέους ξέρουμε ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος από ροδοπέταλα αλλά θα γίνει ότι πρέπει έτσι ώστε να προσπερνούμε αυτά τα προβλήματα και να προχωράμε για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Σε ότι αφορά στα Εισιτήρια Διαρκείας θέσαμε ως στόχο μας από την αρχή να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τα 2 χιλιάδες. Είμαστε αυτή τη στιγμή που μιλάμε αρκετά κοντά σε αυτό τον στόχο. Ενημερώνουμε όλους τους ΑΕΛίστες πως η διάθεση των Διαρκείας θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή είμαστε 150 Εισιτήρια Διαρκείας μακριά από τον στόχο μας.

Θέλω να γνωστοποιήσω και μια περίπτωση που δείχνει ότι η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη οικογένεια και είναι συνάμα άκρως συγκινητική. Πριν από λίγες μέρες επικοινώνησε μαζί μας ένας ΑΕΛίστας φοιτητής που πλήρωσε ένα Εισιτήριο Διαρκείας και το άφησε στη Διοίκηση για να επιλέξει ποιος θα το πάρει, καθώς εκείνος δεν μπορούσε να βλέπει τους αγώνας αφού βρίσκεται συνέχεια στο εξωτερικό. Ήταν όπως αντιλαμβάνεστε μια συγκινητική πράξη. Βοήθησε ο συγκεκριμένος τον οποίο ευχαριστούμε τόσο την ομάδα του όσο και ένα συνΑΕΛίστα. Αυτός είναι ο κόσμος της ΑΕΛ!

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα “Η ΑΕΛ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ” θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει να παραλάβει τις κάρτες του. Όσοι δεν έχουν γίνει ακόμη μέλη του προγράμματος πρέπει να το πράξουν άμεσα, καθώς από το παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας ξεκινά η εφαρμογή του και χωρίς την κάρτα δεν θα μπορεί κανείς να εισέλθει στην Ανατολική κερκίδα. Έχουμε αγοράσει ειδικά μηχανήματα και απ’ εδώ και στο εξής θα υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 10 ευρώ ετησίως και με αυτά τα χρήματα βοηθάμε τμήματα εκτός του ποδοσφαίρου καθώς επίσης και στην συντήρηση της κλειστής αίθουσας “Νίκος Σολομωνίδης”.

Στη συνέχεια μίλησε ο Πάμπος Χριστοδούλου:

Στη φετινή σεζόν, να το επαναλάβω, θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα με παρόν και μέλλον. Μία ομάδα που να την χαίρεται ο κόσμος, να βλέπει τους παίκτες να δίνουν το 100%. Απ’ εκεί και πέρα που θα φθάσει, δεν το ξέρει κανείς. Προσπαθούμε να δέσουμε την ομάδα μέρα την μέρα, δεν είναι εύκολο. Σήμερα έχουμε για παράδειγμα εδώ ένα παίκτη που μόλις χθες τον καλωσορίσαμε. Σημαντικό ότι πήραμε τους βαθμούς, χωρίς να ήμασταν στα καλύτερα μας. Σαν ομάδα χρειάζομαστε περισσότερο χρόνο για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για τη στήριξη του. Τους θέλω κοντά μας σε όλα τα μας, και στις καλές εμφανίσεις και στις κακές. Θέλω την παρουσία του κόσμου να αυξηθεί, παντού.

Προγραμματίστηκε φιλικό στο Τσίρειο το Σάββατο με την Επισκοπή. Θα δώσω 90λεπτο σε παίκτες που δεν έχουν λεπτά.

Ακολούθως έγιναν ερωτήσεις:

Πόσο μεγάλη υπέρβαση είναι η απόκτηση του Μιγκέλ Αρρουαμπαρρένα;
Είναι στα οικονομικά δεδομένα του Πέδρο Μπενγκουί που έφυγε. Είναι λίγο πάνω λίγο κάτω δεν έχει σημασία. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για αυτή την κίνηση γιατί κινηθήκαμε γρήγορα και φέραμε ένα παιδί που πιστεύω θα βοηθήσει.

Ευχαριστημένος από τον προγραμματισμό;
Είμαι ευχαριστημένος, με βάση τα οικονομικά δεδομένα που είχαμε. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν το ότι καθυστέρησαν για διάφορους λόγους και δεν τους είχα όλους μαζί, χωρίς να ευθύνεται η ομάδα.

Ευχαριστημένος από το τι είδε σε θέμα ομοιογένειας;
Δεν είναι θέμα ομοιογένειας αλλά δουλειάς και διάρκειας, που ακόμη δεν έχουμε σίγουρα, είναι κάτι που δεν με ευχαριστεί. Πολλοί παίκτες ακολουθούν δικό τους πρόγραμμα καθώς είναι διαφορετικές περιπτώσεις.

Πρώτος από τους ποδοσφαιριστές πήρε το λόγο ο τερματοφύλακας Ράφαελ Ρόμο:

Πολύ χαρούμενος για την ομάδα που ξεκινήσαμε νικηφόρα στα δύο πρώτα ματς. Ξέρω ότι η ομάδα δεν είναι στο 100%, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται και θα γίνεται καλύτερη. Ξέρω ότι το μυστικό της ομάδας, είναι ότι είναι μία μεγάλη οικογένεια, όλοι μαζί. Ελπίζω σε περισσότερα διαρκείας, γιατί ο κόσμος είναι η δύναμη της ομάδας.

Ακολούθησε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Ντανίλο Μπουένο:

Ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος σε αυτό τον ένα μήνα. Προς το παρών είμαι μόνος, δεν είναι εύκολο καθώς η οικογένεια μου είναι στη Βραζιλία, αλλά έχω μία άλλη οικογένεια που με βοηθά συνεχώς. Έχουμε πολύ δουλειά και πολλά να κάνουμε, βήμα-βήμα. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολη η σεζόν. Δεν πρέπει να μιλάμε πολύ, παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε να κάνουμε όλοι μία καλή χρονιά, αλλά θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Τους θέλουμε όλους κοντά, τους χρειάζομαστε, για να είμαστε πιο δυνατοί. Ξέρουμε το πάθος που ζητάει ο κόσμος, τους χρειάζομαστε στο γήπεδο. Σας ευχαριστώ.

Στο τέλος μίλησε ο Ισπανός επιθετικός Μίγκελ Αρρουαμπαρρένα:

Έχω μελετήσει για την ομάδα πριν έρθω, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Θέλω να δουλέψω σκληρά με τους υπόλοιπους παίκτες. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, αλλά μαζί με τον προπονητή θέλουμε να δώσουμε το 100%. Αυτό που θέλω τώρα είναι να δουλέψω σκληρά για τη νέα μου ομάδα. Είδα αρκετά για τους οπαδούς στο ίντερνετ, τους θέλω στο γήπεδο. Να βοηθήσουν την ομάδα και μαζί τους μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Η ΑΕΛ, όπως είδα μέσα στο ίντερνετ, έχει κόσμο που την ακολουθεί και τους χρειαζόμαστε. Έκανα προπονήσεις στην Ισπανία, είμαι σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά σίγουρα χρειάζομαι δουλειά με την ομάδα.