AEL Media day 2016-17 – Ο Ουέλλινγκτον στην “SPORTDAY”

Στην εφημερίδα Sportday μίλησε ο Κάρλος Ουέλλινγκτον στα πλαίσαι του ΑΕΛ Media day 2016-17. Ο Κάρλος Ουέλλινγκτον ήρθε για να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό της ΑΕΛ για την νέα χρονιά. Ο Βραζιλιάνος με θητεία στην πατρίδα αλλά και σε ΗΑΕ και Ρουμανία αποφάσισε φέτος να δοκιμάσει στο πρωτάθλημα μας τις δυνάμεις του. Στην κουβέντα φάνηκε να ξέρει που ήρθε, να ξέρει που πατάει ο ίδιος ενώ δεν αναλώθηκε σε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις αλλά εστιάστηκε στην ουσία των πραγμάτων.

Διαβάστε ανάμεσα σε άλλα ποιον πρώην γαλαζοκίτρινο ποδοσφαιριστή είχε προπονητή, τι έμαθε πρώτα για την ΑΕΛ και τι του λείπει από την καριέρα του.

Κάρλος καλωσόρισες στην Κύπρο. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να έρθεις στην ΑΕΛ;
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Μέσω του μάνατζερ μου ήρθε η πρόταση από την ΑΕΛ και ήξερα επίσης ότι ο προπονητής της ομάδας αυτής με παρακολουθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Έτσι μιλήσαμε στο τηλέφωνο και συμφωνήσαμε να έρθω στην ΑΕΛ φέτος καθώς με ικανοποίησε το πλάνο που μου ανέλυσε.

Ήσουν για τέσσερα χρόνια στην Ρουμανία. Τα πρώτα τρία στην Κονκόρτια είχες πολύ καλά στατιστικά ενώ πέρσι στην Παντούρι οι αριθμοί αυτοί έπεσαν. Τι συνέβηκε ακριβώς;
Είχα ένα μυϊκό τραυματισμό πέρσι που με κράτησε πίσω δυστυχώς. Δεν κατάφερα να βρω ρυθμό και έτσι αυτό ήταν και ένας από τους λόγους που επέλεξα να φύγω από την Ρουμάνια. Η πρόταση της ΑΕΛ μου ήρθε γάντι και έτσι ήρθα στην ομάδα. Ήρθα εδώ τα πράγματα είναι πολύ καλά και είμαι ευχαριστημένος.

Τι να πω είναι εκπληκτικοί οι οπαδοί μας
Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έψαξες να μάθεις για την ΑΕΛ;
Πρώτα από όλα ήθελα να μάθω για τον προπονητή. Το πώς δουλεύει και τι στόχους βάζει στην ομάδα του. Στην συνέχεια είδα τους οπαδούς της ΑΕΛ. Τι να πω είναι εκπληκτικοί. Για αυτούς τους οπαδούς κάνεις τα πάντα. Ήρθα εδώ για να τα δώσω όλα και ελπίζω με τους συμπαίκτες μου να φέρουμε την ΑΕΛ εκεί που της αξίζει.

Η ΑΕΛ με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεις δυσκολεύεται να βρει ένα αξιόπιστο επιθετικό. Αυτό σου δίνει έξτρα πίεση και τι μπορείς να υποσχεθείς στους οπαδούς της ομάδας σου;
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δουλέψω σκληρά και θα τα δώσω όλα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει. Φυσικά εννοείται ότι θα προσπαθήσω να πετύχω πολλά γκολ καθώς αυτό είναι η δουλειά μου. Δεν νοιώθω πίεση και είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα.

Στα πόσα γκολ θα είσαι ευχαριστημένος;
Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια και ούτε να υπόσχομαι τέτοια πράγματα. Όπως είπα και πριν μπορώ να υποσχεθώ πολύ σκληρή δουλειά. Αν είμαστε καλά θα έρθουν και τα γκολ.

Η ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί και διεκδικεί τίτλους. Πήρε ένα πρωτάθλημα και ένα σούπερ καπ, ενώ με εξαίρεση την περσινή χρονιά εδώ και πέντε χρόνια είναι στην διεκδίκηση ενός τίτλου. Νιώθεις έτοιμος για αυτήν την πρόκληση;
Οι ποδοσφαιριστές που νοιώθουν πίεση καλύτερα να φύγουν και να πάνε να παίξουν σε άλλη ομάδα! Μίλησα με τον Αιρόσα και τον Σοάρες για την ομάδα, τους στόχους της, τους οπαδούς της, για όλα γενικά. Είμαι έτοιμος για αυτά και θα το δείξω και μέσα στο γήπεδο.

O Ίλιε Σταν ήταν ο άνθρωπος που με έφερε στην Ρουμανία και με ανέδειξε. Η σχέση με τον Ίλιε Σταν και το απωθημένο του…

Έχω προσέξει ότι στην Ρουμανία είχες προπονητή τον Ίλιε Σταν. Ο Σταν ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ΑΕΛ(σ.σ. την περίοδο 1997/98 με 25 συμμετοχές και 2 γκολ). Τι μπορείς να μας πεις για τον προπονητή Ίλιε Σταν.
Καταρχήν να πω ότι δεν γνώριζα την λεπτομέρεια αυτή με τον Σταν και την ΑΕΛ. Όμως με κάνει χαρούμενο αυτό καθώς ο Ίλιε Σταν ήταν ο άνθρωπος που με έφερε στην Ρουμανία και με ανέδειξε. Αυτός με βρήκε και με πήρε στην Ρουμανία. Ως προπονητής είναι λίγο νευρικός αλλά έχει πολύ καλή τακτική και περνά σωστή νοοτροπία στην ομάδα του. Πρέπει να πω ότι του οφείλω πολλά καθώς με βελτίωσε ως ποδοσφαιριστή και προσωπικά τον ευχαριστώ για αυτό.

Σου λείπει ένας τίτλος από την καριέρα σου;
Ναι ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει να κατακτήσει κάποιο τίτλο. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι τέτοιο στους φίλους μας αλλά θα πω ότι εμείς θα τα δώσουμε όλα για την ΑΕΛ. Να μπούμε πρώτα στον όμιλο του τίτλου και μετά όλα μπορούν να συμβούν.

Η προσαρμογή και η ενημέρωση για… Απόλλωνα

Έχεις προσαρμοστεί στην Κύπρο;
Ναι μια χαρά. Ειδικά τώρα που είναι και η οικογένεια μου μαζί μου είναι ακόμα καλύτερα. Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα να προσαρμοστούμε.

Γνώριζες κάποιους ποδοσφαιριστές από το κυπριακό πρωτάθλημα;
Δεν ξέρω όλες τις ομάδες για να το απαντήσω αυτό αλλά γνωρίζω τον Μίχαι Ντίνα και τον Αγκάνοβιτς που αγωνίστηκαν στην ΑΕΛ στην περσινή χρονιά.

Έμαθα πόσο σημαντικό είναι για τους οπαδούς μας να κερδίσουμε τον Απόλλωνα.
Να υποθέσω ότι ενημερώθηκες για το τοπικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα;
Ναι τα άλλα παιδιά φρόντισαν να με ενημερώσουν για την αντιπαλότητα στο τοπικό ντέρμπι. Έμαθα πόσο σημαντικό είναι για τους οπαδούς μας να κερδίσουμε τον Απόλλωνα.

Τι έμαθες για τις υπόλοιπες ομάδες της Κύπρου;
Ξέρω ότι με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια είναι και αυτά ντέρμπι αλλά βλέπω ότι υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες. Δεν μου αρέσει να εκφράζω απλά γνώμες για κάποιες ομάδες αν και παρακολούθησα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο και εκεί η κάθε ομάδα θα δείξει την δύναμη της και μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Κλείνοντας δώσε το μήνυμα σου στους φίλους της ομάδας.
Ήρθα στην ΑΕΛ και θέλω να δώσω πολλά στην ομάδα. Θέλω να κάνω τους οπαδούς μας ευχαριστημένους και θα προσπαθήσω να πετύχω πολλά γκολ.