ΑΕΛ Media Day 2016-17 – Ο Φορτούνα στην “ΧΑΡΑΥΓΗ”

Ετοιμος για να προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε η ΑΕΛ να πετύχει τους στόχους της, δηλώνει στη «ΧΑΡΑΥΓΗ» ο Νούριο Φορτούνα. Ο ποδοσφαιριστής από την Αγκόλα βλέπει να δημιουργείται ένα καλό και ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο θα επιδιώξει να έχει μεγάλες επιτυχίες εντός συνόρων στο νέο πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ μάς έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον ποδοσφαιριστή στο ΑΕΛ Media Day, που έγινε κατά τη διάρκεια της βδομάδας στη Λεμεσό. Με τον τρόπο αυτό οι εκπρόσωποί του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αρκετούς ποδοσφαιριστές και να πάρουν μια γεύση από το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας. Ετσι και εμείς βρεθήκαμε στο χώρο και πήραμε μια πρώτη γεύση από την ΑΕΛ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μόλις μπήκαμε στην αίθουσα μάς υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Θεόδωρος Αντωνίου. Μας οδήγησε στο χώρο όπου μας ανέμενε ο Νούριο Φορτούνα και ξεκινήσαμε τις ερωτήσεις.

Μίλησέ μας για τα συναισθήματά σου ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα και ευχαριστώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν ώστε να βρίσκομαι στο ρόστερ της ΑΕΛ. Οπως βλέπω καθημερινά βρίσκομαι σε μια καλή ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουμε μια καλή πορεία. Βέβαια για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό, θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Οχι μόνο στην περίοδο της προετοιμασίας αλλά και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Είναι σημαντικό να δώσουμε χαρά στους φίλους της ομάδας, αλλά και να δικαιώσουμε τους ανθρώπους της ΑΕΛ που μας εμπιστεύθηκαν να είμαστε εδώ».
Πώς βλέπεις την ομάδα σου τη νέα αγωνιστική περίοδο;
«Οπως έχω πει και νωρίτερα, στην ομάδα βλέπω να υπάρχουν καλοί παίκτες και πιστεύω ότι θα βρισκόμαστε σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρουμε να σταθεροποιηθούμε σε υψηλό επίπεδο, τότε η ομάδα θα βρεθεί στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Το σημαντικό είναι να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και να διεκδικούμε το νικηφόρο αποτέλεσμα».
Τι έχεις ξεχωρίσει στην ομάδα από τον καιρό που ήρθες;
«Δεν ξεχώρισα κάτι, αλλά επιβεβαίωσα όλα όσα είχα ακούσει από πριν. Η ΑΕΛ είναι ένας μεγάλος σύλλογος που επιδιώκει να αποκτά καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα τη βοηθήσουν να υλοποιήσει τους στόχους της. Αυτό φαίνεται να έγινε και αυτή τη φορά, καθώς, όπως έχω πει, στην ομάδα βρίσκονται πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και υπάρχει ένα καταπληκτικό κλίμα ανάμεσά μας».
Για τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος στηρίζει αυτή την προσπάθεια από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, τι έχεις να πεις;
«Ο κόσμος μάς έχει δείξει από το ξεκίνημα ότι θέλει να έχει επιτυχίες η ομάδα. Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως θα βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και πως θα τα δίνουμε όλα για την ομάδα, για τον κόσμο μας, ώστε να έχουμε τις επιτυχίες που θέλουμε εμείς, αλλά πολύ περισσότερο οι οπαδοί μας. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχουμε να υποσχεθούμε στον κόσμο μας. Εμείς, όμως, ζητάμε τη στήριξή του σε κάθε παιχνίδι, αφού κάτι τέτοιο θα μας δίνει ακόμη περισσότερη ενέργεια, ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και να καταφέρουμε στο τέλος να είμαστε μέσα στους στόχους μας».
Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για τη νέα περίοδο;
«Θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Είναι σημαντικό ένας ποδοσφαιριστής να δίνει όλες τις δυνάμεις του σε κάθε αγώνα και αυτό είναι που θα επιδιώξω να κάνω τη νέα περίοδο. Δεν είναι μόνο το προσωπικό μου κέρδος, αλλά πολύ περισσότερο να πετύχει τους στόχους της η ομάδα και ο κόσμος να αγαπήσει αυτή την προσπάθεια».
Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή και με τους συμπαίκτες σου;
«Πραγματικά νιώθω πολύ καλά στη σχέση μου τόσο με τον προπονητή όσο και με όλους τους συμπαίκτες μου. Πολύ καλή σχέση έχω με όλο το προσωπικό της ομάδας, όχι μόνο με τα άτομα που βρίσκονται στα αποδυτήρια, και για έναν παίκτη αυτό είναι το ιδανικό σενάριο για να μπορεί να προσφέρει στην ομάδα τον καλύτερό του εαυτό».
Τι γνώριζες για το κυπριακό ποδόσφαιρο πριν έρθεις στην Κύπρο;
«Δεν ήξερα πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο εδώ, αλλά πριν έρθω φρόντισα να μάθω αρκετά στοιχεία, ώστε να προετοιμαστώ κατάλληλα. Εμαθα λοιπόν ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα το οποίο βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και πως είναι αρκετά δυνατό πρωτάθλημα. Μπορεί κάποιοι να μην γνωρίζουν το πρωτάθλημα μιας χώρας και να νομίζουν ότι το επίπεδο είναι χαμηλό. Εγώ έμαθα αυτά που σας είπα και βλέπω και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια ότι οι υπόλοιπες ομάδες είναι σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας και είμαι σίγουρος ότι το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Στην Κύπρο υπάρχουν και αρκετά καλοί παίκτες και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό, ώστε να βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο σε κάθε αγώνα».
Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο;
«Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να είμαι συνεχώς με την οικογένειά μου. Η γυναίκα μου είναι στην Κύπρο και περνάμε αρκετές ώρες μαζί. Εχω και ένα παιδί και έτσι καταλαβαίνετε ότι μου αρέσει να αφιερώνω αρκετή ώρα στην οικογένεια».
Η ζέστη της Κύπρου σε επηρεάζει ή έχεις προσαρμοστεί με το κλίμα;
«Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Εδώ στην Κύπρο υπάρχει καθημερινά αρκετή ζέστη, όμως για μένα αυτό δεν είναι πρόβλημα. Προσπαθώ να προσαρμόσω το κορμί μου σε αυτές τις συνθήκες και μέσα από την προετοιμασία βλέπω ότι έχω συνηθίσει σε αυτό το κλίμα και δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα».
Κλείνοντας, θέλω να μας πεις ό,τι έχεις μέσα στο μυαλό σου αυτή τη στιγμή και θέλεις να το μοιραστείς μαζί μας.
«Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και να υλοποιήσουμε το στόχο της ομάδας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά για την ΑΕΛ και έχουμε υποχρέωση να πετύχουμε τους στόχους που έθεσε η διοίκηση και η προπονητική ομάδα».
Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο;
«Πάμε ΑΕΛ».

Ποιος είναι ο Νούριο Φορτούνα
Το πλήρες όνομα του ποδοσφαιριστή είναι Νούριο Ντομίνγκος Ματίας Φορτούνα. Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1995 στη Λουάντα της Αγκόλας. Σε νεαρή ηλικία φρόντισε να δείξει το ταλέντο του και το 2008 πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα από τη Νουκλέο Σίντρα, στην οποία βρισκόταν από το 2005. Πέρασε και από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας πριν καταλήξει στην Μπράγκα. Εκεί αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα. Μέτρησε αρκετές συμμετοχές και δεν άργησε να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας. Ως παίκτης της πορτογαλικής ομάδας αγωνίστηκε 76 φορές, ενώ στη δεύτερη ομάδα ξεπέρασε τις 80 συμμετοχές. Αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και στην ΑΕΛ βρίσκεται με τη μορφή δανεισμού.
Στα λίγα λεπτά που είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του, είδαμε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, του οποίου του αρέσει να μην μιλά πολύ. Το μυαλό του φαίνεται να είναι συγκεντρωμένο στο στόχο της ομάδας και δεν του αρέσει να μιλά πολύ για τον εαυτό του. Φαίνεται να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες στα αποδυτήρια, τόσο για το νεαρό της ηλικίας του όσο και για τον χαρακτήρα που διαθέτει.
Στην ΑΕΛ αναμένεται ότι θα υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός στη νέα περίοδο και αυτό είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνεται και ο ίδιος, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για να κερδίσει μια θέση ως βασικός.