ΑΕΛ MEDIA DAY 2016-17 – Ο Αϊρόσα στην “ΣΗΜΕΡΙΝΗ”

Ο Μάρκο Αϊρόσα μιλά αποκλειστικά στη «Σ» ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου στα πλαίσια του ΑΕΛ MEDIA DAY 2016-17.

Είναι ένας από τους λίγους που έμειναν στην ΑΕΛ από την ομάδα του πρωταθλήματος. Βασικά είναι ο μόνος που έμεινε. Άλλοι έφυγαν και επέστρεψαν, άλλοι επέστρεψαν και έφυγαν. Ο Μάρκο Αϊρόσα είναι ο μόνος που ήρθε το καλοκαίρι του 2011 και συνεχίζει να φορά την κίτρινη φανέλα. Ο «χορευτής» μάς άνοιξε την καρδιά του και μας μίλησε για όλα. Για τον τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα που τον κράτησε ένα χρόνο, για την ΑΕΛ και για τη νέα χρονιά. Πάντα ειλικρινής και έξω καρδιά.

Είναι ο 6ος σου χρόνος στην ΑΕΛ και μαζί με τον Μάριο είστε οι πιο παλιοί παίκτες…

«Νιώθω πολύ ωραία. Έχω μείνει πολλά χρόνια εδώ στην ΑΕΛ. Αγαπώ πολύ το σωματείο και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ άνετα εδώ, να νιώθω ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου. Χάρηκα που επέστρεψαν στην ομάδα οι Μάριος και Ντόσα, και νοιώθω όπως πριν. Βλέποντας ξανά αυτά τα πρόσωπα στα αποδυτήρια αποκτώ μεγαλύτερο κίνητρο και περιμένω με χαρά τη νέα σεζόν».

Είσαι ο μόνος από την ομάδα του πρωταθλήματος που έχει μείνει στην ΑΕΛ από τότε…

«Η αλήθεια είναι πως αυτό ούτε το σκέφτομαι και ούτε με απασχολεί. Για μένα είναι απλώς ένας αριθμός. Το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσω την ομάδα και να βοηθήσω τους νέους μου συμπαίκτες. Να τους δείξω και να τους μάθω τη νοοτροπία αυτού του σωματείου.

Είστε μαζί με τον Μάριο οι αρχηγοί αυτής της ομάδας.

«Κοίταξε. Αρχηγός είναι ο Μάριος. Εμένα η δουλειά μου είναι να βοηθώ την ομάδα. Να καταλάβουν όλοι πού ήρθαν. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες με τον Μάριο. Είναι πιο ήρεμος, μιλά τη γλώσσα. Είναι καλύτερα να είναι εκείνος ο αρχηγός. Εγώ λόγω της γλώσσας βοηθώ περισσότερο με τους ξένους ποδοσφαιριστές».

Η περυσινή χρονιά ήταν δύσκολη για σένα. Είχες επιστρέψει από τον σοβαρό τραυματισμό που σε κράτησε ένα χρόνο εκτός δράσης.

«Ένας χρόνος μακριά από τα γήπεδα είναι πολύ μεγάλο διάστημα και για μένα ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή. Βρήκα μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή και είχαμε πολλά προβλήματα. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Δεν είμαι ο Μαραντόνα. Προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορώ. Στα πρώτα πέντε παιγνίδια ένιωθα περίεργα μετά την επιστροφή μου, αλλά μετά ήμουν μια χαρά. Ένιωθα καλύτερα. Στην αρχή σκεφτόμουν τον τραυματισμό και φοβόμουν μην το ξαναπάθω. Δούλεψα πολύ σκληρά για να επανέλθω».

Φοβήθηκες ότι εκείνος ο τραυματισμός ίσως σου έκοβε το ποδόσφαιρο;

«Όχι ποτέ. Από την πρώτη μέρα που τραυματίστηκα είπα θα επανέλθω. Το μόνο που με απασχολούσε ήταν πότε θα έβρισκα τη φόρμα μου. Πότε θα έπαιζα όπως έχω συνηθίσει τον κόσμο και τους οπαδούς μας. Φοβόμουν πώς θα ήμουν όταν θα επέστρεφα. Αρχικά λέχθηκαν και υπερβολές με τον χρόνο της επιστροφής μου. Γράφτηκε ακόμα και για 9 μήνες, που δεν ήταν αλήθεια. Τους πρώτους δύο μήνες του τραυματισμού μου ένιωθα περίεργα. Δεν ήξερα πότε θα επιστρέψω. Μετά το ήξερα ότι ήταν θέμα χρόνου. Είχα πολλή στήριξη από την οικογένειά μου και τους φίλους της ΑΕΛ. Μου έδιναν δύναμη και κίνητρο να θέλω να επιστέψω το συντομότερο».

Επέστρεψε στην ομάδα και ο Πάμπος….

«Ο Πάμπος ξέρει την ΑΕΛ απ’ έξω και ανακατωτά (σε ελεύθερη μετάφραση) και αυτό είναι πλεονέκτημα για μας. Για μένα η επιστροφή του στην ομάδα αποτέλεσε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να γίνω όπως πριν. Το ποιος είναι ο προπονητής μας το ξέρουν όλοι, το έμαθαν και οι νέοι παίκτες, αφού αυτός τους έφερε στην ομάδα. Όλοι οι παίκτες θα έχουν το ίδιο κίνητρο που έχω και εγώ».

Η επιστροφή του άνοιξε την όρεξη των φίλων της ΑΕΛ για νέες επιτυχίες…

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η ομάδα είναι νέα και θέλει χρόνο για να δέσει. Επίσης, άλλο το 2011 και άλλο το 2016. Θέλουμε χρόνο για να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Αυτό που οι οπαδοί πρέπει να περιμένουν είναι ότι θα βλέπουν σε κάθε αγώνα παίκτες παθιασμένους, αποφασισμένους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τους δίνουν χαρά. Στο γήπεδο θα τα δίνουμε όλα. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουμε ΟΜΑΔΑ. Όλοι να παίζουν για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μας».

Έξι με εφτά ποδοσφαιριστές μπήκαν ή θα μπουν στην ομάδα μετά την προετοιμασία. Αυτό δεν κάνει πιο δύσκολο το έργο του προπονητή;

«Σίγουρα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο. Η ομάδα συμπληρώνεται μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι ακόμα πιο σκληρά για να μπουν στην ομάδα και το συντομότερο δυνατό να ετοιμαστούμε».

Έχεις τις ίδιες φιλοδοξίες με το 2011 όταν πρωτοήρθες;

«Έχω πάντα φιλοδοξίες, φίλε μου. Πάντα. Θέλω πάντα να κερδίζω».

Ο κόσμος της ΑΕΛ, το ξέρεις, σε λατρεύει;

«Το ξέρω ότι ο κόσμος με αγαπά και εγώ το ίδιο. Τώρα θα είμαι λίγο διαφορετικός από τότε. Έχω μεγαλώσει πέντε χρόνια. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο ήρεμος, όμως είμαι άτομο που δείχνω τα συναισθήματά μου. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Αν δω ότι κάτι πάει λάθος, θα το πω. Δεν μπορώ να το αφήνω να περάσει έτσι. Η αγάπη τους μου δίνει ευθύνη να κάνω ό,τι μπορώ για να είναι χαρούμενοι».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στον κόσμο της ΑΕΛ;

«Το μόνο που θέλω από τον κόσμο είναι να έρχεται στο γήπεδο, να δείξει στους νέους παίκτες που ήρθαν και να καταλάβουν πόσο μεγάλο σωματείο είναι η ΑΕΛ. Να δημιουργούν σε κάθε παιγνίδι την ατμόσφαιρα των προηγούμενων χρόνων. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους χαρίσουμε αυτό που αξίζουν να έχουν. Χαρές».

Μενού