ΑΕΛ MEDIA DAY 2016-17 – Ο Αγκουινάλντο στην “ΠΟΛΙΤΗΣ”

Στο πλαίσιο του ΑΕΛ Media Day 2016-2017, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχείο της Λεμεσού (Miramare), μίλησε στο ένθετο «Γήπεδο» το ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα της λεμεσιανής ομάδας.

Ο λόγος για τον Αγκουινάλντο, ο οποίος παρουσιάζεται πλήρως ικανοποιημένος για την ένταξή του στο δυναμικό της ΑΕΛ και αναφέρει αρκετά σημαντικά για αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Πρόκειται για ακόμη έναν Αγκολέζο που βρίσκεται στη διάθεση του Πάμπου Χριστοδούλου. Αγαπημένη αγορά του κόουτς της ΑΕΛ, με τον 27χρονο επιθετικό να νιώθει έτοιμος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

– Θήτευσες σε ακόμη δύο κυπριακές ομάδες, την ΑΕΠ και τη Δόξα. Πώς νιώθεις για τον νέο σταθμό της καριέρας σου;

Είναι μια καλή ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι στον κόσμο. Η ΑΕΛ είναι μια καλή ομάδα για να βελτιώσω τις ικανότητές μου και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Για μένα, το να έρθω στην ΑΕΛ είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Άλλο ΑΕΠ, άλλο Δόξα και άλλο ΑΕΛ.

– Αυξημένες προσδοκίες, μεγαλύτερη πίεση. Είσαι έτοιμος για αυτή τη μεγάλη πρόκληση;

Είμαι έτοιμος, γιατί έχω ήδη αγωνιστεί σε ομάδες με μεγάλες προσδοκίες και πίεση, όχι στην Κύπρο όμως. Στην Κύπρο είναι η πρώτη μου φορά που αγωνίζομαι σε μεγάλη ομάδα, όμως έχω αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα στην Τυνησία και στην Αγκόλα με πολλούς οπαδούς. Ξέρω να διαχειρίζομαι την πίεση και πιστεύω στον εαυτό μου. Ξέρω την ποιότητά μου και τι μπορώ να κάνω. Προετοίμαζα τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια των διακοπών, γιατί ήξερα ότι μετά τη Δόξα θα πάω σε μεγάλη ομάδα. Δεν ήξερα ότι η ομάδα αυτή θα ήταν η ΑΕΛ, αλλά ήξερα ότι θα πάω σε μεγάλη ομάδα.

-Ποιο, νομίζεις, ότι ήταν το μεγαλύτερό σου ατού το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ΑΕΛ;

Όταν μίλησαν μαζί μου ένιωσα πολύ χαρούμενος, γιατί ξέρω ότι με είδαν να αγωνίζομαι απέναντι στην ΑΕΛ και είδαν τι μπορώ να κάνω, είδαν την ποιότητά μου. Όμως, ακόμη δεν είδαν όλη την ποιότητά μου. Τα καλύτερα έρχονται.

– Είναι αλήθεια ότι αρκετοί στην ΑΕΛ περιμένουν πολλά από σένα. Σε φορτώνει πίεση αυτό;

Δεν νιώθω πίεση ότι πρέπει να σκοράρω και να δίνω ασίστ. Ξέρω ποιος είμαι, αλλά είμαστε τρεις επιθετικοί, όχι μόνο ένας. Είμαστε μια ομάδα και ξέρω ότι αν δεν είμαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσω την ομάδα, αυτό θα το κάνει όποιος επιθετικός κι αν αγωνίζεται.

– Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Οι στόχοι μου είναι να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, να είμαι χαρούμενος εδώ με την οικογένειά μου και να ικανοποιώ τον κόσμο με την απόδοσή μου. Θέλω να νιώθω σαν στο σπίτι μου στην ΑΕΛ.

– Η ΑΕΛ έχει ως στόχο μία πρωταγωνιστική πορεία; Πιστεύεις έχεις τις δυνατότητες;

Είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα μέσα στο γήπεδο θα δείξει αυτό που θέλει ο κόσμος. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί μας θα απολαύσουν το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε και θα μας στηρίζουν ακόμη πιο πολύ, επειδή θα τα δώσουμε όλα για αυτή την ομάδα.

– Ποια είναι τα κλειδιά για να το πετύχει αυτό;

Νομίζω ότι το μυστικό βρίσκεται μέσα στην ομάδα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές να είμαστε μια οικογένεια και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο όταν κάποια πράγματα δεν πάνε καλά. Επίσης, να τα δίνουμε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όταν τελειώσει το παιχνίδι να νιώθουμε καλά, ξέροντας ότι τα δώσαμε όλα, ακόμα κι αν χάσουμε. Το πιο σημαντικό είναι να νιώθουμε ότι τα δώσαμε όλα.

– Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για τη νέα σεζόν;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω τις υπόλοιπες ομάδες, δεν τις παρακολούθησα στη φετινή σεζόν για το πώς προετοιμάστηκαν. Ο λόγος είναι ότι σκέφτομαι μόνο εμένα και την ομάδα μου, πώς προετοιμαζόμαστε εμείς, και είμαι σίγουρος ότι προετοιμαστήκαμε καλά. Νιώθουμε βέβαιοι και δυνατοί.

– Ποιο το μήνυμα που στέλνεις στον κόσμο της ΑΕΛ και τι να περιμένει κανείς από σένα;

Από εμένα να περιμένουν όταν ξεκινήσει η σεζόν και είμαι στο γήπεδο ότι θα τα δίνω όλα για την ομάδα. Θέλω να τους πω να έρχονται και να στηρίζουν την ομάδα. Όταν νιώθουμε την αγάπη και τη στήριξή τους, όλα θα είναι καλύτερα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι χαρούμενοι μαζί μας.

Μενού