ΑΕΛ Media Day 2016-17 – Λαφράνς στο dialogos.com.cy

Ο Κέβιν Λαφράνς, βρίσκεται για λίγο διάστημα στην ΑΕΛ, ωστόσο δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά τους στόχους της ομάδας. Δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει και χαρακτηρίζει ποιοτικό το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Πέρα από τους ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό που έρχονται να αγωνιστούν στο δικό μας πρωτάθλημα, χαρακτηρίζει ποιοτικούς και αρκετούς Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Με τον Λαφράνς μιλήσαμε στο πλαίσιο του ΑΕΛ Media Day και την παρακάτω συνέντευξη την παραχώρησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας.

Για το στόχο του με τη φανέλα της ΑΕΛ: «Νιώθω πολύ όμορφα στην ΑΕΛ. Οι στόχοι που έχει η ομάδα είναι οι ίδιοι με τους δικούς μου στόχους. Θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε όλα τα παιχνίδια. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στον κάθε αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και νιώθω έτοιμος να ξεκινήσω να βοηθώ την ομάδα μου».

Αν έχει συνηθίσει το κλίμα της Κύπρου μας είπε: «Η αλήθεια πως εδώ κάνει τρομερή ζέστη. Είμαι εδώ όμως για κάποιο διάστημα και νομίζω πως έχω συνηθίσει αυτή την κατάσταση. Δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για μένα ο καιρός. Εντάξει, μετά τις 7 το βράδυ ο καιρός είναι πολύ καλύτερος».

Για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος τόνισε: «Είμαι 100% σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τα παιχνίδια. Δουλεύουμε καθημερινά και σκληρά για να είμαστε έτοιμοι από την αρχή. Γνωρίζω επίσης ότι τα πρώτα παιχνίδια θα είναι λίγο πιο δύσκολα, αλλά είμαι αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει».

Ρωτήσαμε επίσης τον Λαφράνς για τις πληροφορίες που πήρε πριν έρθει στην Κύπρο για το δικό μας πρωτάθλημα και μας επεσήμανε: «Έχω αρκετούς φίλους που παίζουν εδώ και έμαθα ότι στην Κύπρο έρχονται ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Εκτός από αυτούς υπάρχουν και αρκετά καλοί Κύπριοι παίκτες».

Ο φίλος του που του έδωσε σημαντικές πληροφορίες όπως μας είπε είναι ο Αλάιν Λοκόμπε, με τον οποίο έπαιξαν μαζί σε νεαρή ηλικία στη Γαλλία και τώρα αγωνίζεται στην ομάδα της Καρμιώτισσας.

Πέρα από την ΑΕΛ την οποία μάλιστα παρακολούθησε στα παιχνίδια με την Ζενίτ και του έκανε τρομερή εντύπωση, μας είπε ότι στην Κύπρο γνωρίζει και άλλες ομάδες όπως είναι το ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ. Χαρακτήρισε όλες αυτές τις ομάδες μαζί βέβαια με την ΑΕΛ ως τις πιο μεγάλες ομάδες της Κύπρου και η παρουσία τους στην Ευρώπη, δείχνει και την ποιότητα που έχουν. Επίσης παρακολούθησε και αγώνες της Ομόνοιας, την οποία επίσης έβαλε στην ίδια κατηγορία με τις υπόλοιπες ομάδες.

Χαρακτήρισε ποιοτικό το πρωτάθλημα της Κύπρου και μας αποκάλυψε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε να αγωνιστεί αφού το θεωρεί ως μια μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο. Επίσης μας είπε ότι και οι μικρές ομάδες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό όταν παίζουν με μεγαλύτερους αντιπάλους και αυτό κάνει ακόμα πιο ποιοτικό το πρωτάθλημα.

Για το αν θα επηρεάσουν την ομάδα οι πολλές μεταγραφές που έγιναν μας είπε: «Δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρισκόμαστε στην ομάδα είμαστε επαγγελματίες και νομίζω ότι πρέπει από το ξεκίνημα να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτή είναι η δουλειά μας και πρέπει να δίνουμε ότι καλύτερο έχουμε. Άρα πιστεύω ότι δεν θα μας επηρεάσει. Σίγουρα με την πάροδο του χρόνου θα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι και για αυτό το σκοπό θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε σκληρά».

Το μήνυμα του προς τους οπαδούς της ΑΕΛ: «Ελπίζω να έχουμε όμορφες στιγμές να μοιραστούμε μαζί τους και το τέλος της χρονιάς να μας βρει όλους ικανοποιημένους και χαρούμενους. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να ολοκληρώσει τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο».

Μενού