Η συνέντευξη Τύπου του Χριστάκη Χριστοφόρου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο προπονητής της ομάδας μας Χριστάκης Χριστοφόρου ενόψει του αγώνα με τον Ερμή. Ο προπονητής της ομάδας μας απάντησε και σε όσα ερωτήματα έθεσαν οι αθλητικοί συντάκτες που έδωσαν το παρών τους. Αναλυτικά τα όσα λέχθηκαν:

“Συμφωνώ με τα όσα είπε ο Θεόδωρος, την σημαντικότητα του αγώνα. Όντως είναι σημαντικό το ματς με τον Ερμή, θέλουμε την νίκη για να έρθει η ηρεμία, να έρθει ο χρόνος καθώς ήμαστε μια καινούρια ομάδα. Δυστυχώς δεν θα έχουμε μαζί μας τον Ντεγκρά και τον Ελευθερίου. Και χωρίς αυτούς όμως δουλεύουμε πολύ, στον ψυχολογικό τομέα και θέλουμε να δείξουμε το απαιτούμενο πάθος που δεν δείξαμε στο προηγούμενο παιχνίδι.”

“Γνωρίζω που έχω έρθει, την ιστορία της, ότι υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι, καλοδεχούμενη η κριτική”

Σε ερώτηση για τα θέματα προγραμματισμού: “Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε την ομάδα έτοιμη από την προετοιμασία. Ο κυριότερος λόγος είναι το οικονομικό περισσότερο. Όπως ξέρετε ήρθαν και παίκτες μετά την 1η αγωνιστική. Είμαι θετικός και αισιόδοξος πως οι παίκτες θα αποκτήσουν την απαιτούμενη ομοιογένεια. Χρειάζεται πίστωση χρόνου για να φτάσουν στον άξονα των δυνατοτήτων τους. Με τα παιχνίδια αυτό θα γίνει”.

Για τους στόχους της ομάδας και τον τραυματισμό του Ντεγκρά: “Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, οι στόχοι μας είναι η είσοδος στην εξάδα και μετά βλέπουμε. Γνωρίζω που έχω έρθει, την ιστορία της, ότι υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι, καλοδεχούμενη η κριτική. Ο Ντεγκρά αντίθετα με αυτά που λένε τον ρώτησα δύο φορές αν είναι εντάξει ή αν έχει κάποιο πρόβλημα για να αποφασίσουμε για την αλλαγή και ο ίδιος μου έδειξε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα. Κρατούσα όμως και κάποια αλλαγή σε περίπτωση που επιθυμούσε να αποχωρήσει. Γνωρίζετε καλά πως μετά από μια ήττα όλοι οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί είναι καλύτεροι από τους άλλους. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Δουλεύουμε σε αυτό τον τομέα, είμαι αισιόδοξος πως με τα παιχνίδια η ομάδα θα έχει όλα τα στοιχεία τα οποία πρέπει να έχει. Ακόμη δεν ήμαστε η ομάδα που θα θέλαμε όλοι μας να ήμαστε”.

Σχολίασε σε ερώτηση για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και το ότι γίνεται κριτική πως τους έχει στο περιθώριο: “Γνωρίζετε την εκτίμηση που έχω για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και από το πως λειτούργησα σε προηγούμενη ομάδα και τι πέτυχα με αυτούς. Και στην ΑΕΛ έχουμε παίκτες Κύπριους που πήραν ευκαιρίες και άλλους που θα πάρουν στη συνέχεια. Βέβαια για μένα δεν είναι θέμα Κύπριων ή ξένων παικτών αλλά θέμα ικανοτήτων”.

Θεόδωρος Αντωνίου: “Ο αγωνας του Σαββάτου είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Δυστυχώς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Δικαίωμα έχουν συνταξιούχοι, παιδιά και γυναίκες και καλούμε όσους έχουν την δυνατότητα να έρθουν στο γήπεδο”.